کسانی که با برنامه اکسل کار کردن میدونن که اکسل یک برنامه محاسباتی و صفحه گسترده ههست که بیشتر برای داده کاوی و نمایش نمودار های مختلف و انجام عملیات محاسباتی استفاده میشه . در این سری از مقالات می خوایم شما رو با ترفند های معمول برنامه اکسل (excel نسخه ۲۰۰۷ و ۲۰۱۰) بیشتر آشنا کنیم . سطر و ستون ثابت در اکسل

اگر زیاد با برنامه اکسل آشنایی ندارین مقالات دیگه ما درباره برنامه اکسل رو هم دنبال کنید .

 

حجم زیاد اطلاعات در یک فایل

معمولا وقتی که با جداول کار میکنیم تا زمانی که حجم داده ها کم باشن مشکلی نداریم. ولی وقتی روی جداولی کار کنیم که از سطر و ستون های زیادی تشکیل شده باشه اونوقت با مشکلات زیادی مواجه میشیم . یکی از این مشکلات ندیدن سر ستون ها و سر سطر های هر جدوله .

در کار با جداول و رود داده ها معمولا نیاز داریم که زیر برخی از ستون ها یک مقدار خاص وارد بشه و زیر برخی دیگه چیزی نوشته نشه . در هر صفحه قابل دید معمولا چیزی حدود ۲۰ سطر قابل دسترسه. و برای دیدن بیش از اون باید صفحه رو به پایین آورد. که در این صورت دیگه سر ستون ها رو نداریم . وقتی روی دو یا سه ستون کار می کنیم. شاید مشکلی پیش نیاد ولی وقتی روی ۱۰ یا ۲۰ ستون در حال ورود داده هستیم. امکان پیش اومدن اشتباه زیاد میشه . برای اینکه مشکلی نداشته باشیم باید ردیف و یا ستون هایی رو که می خوایم فریز یا قفل کنیم . چجوری ؟ میگم خدمتتون .

خواندن  ساخت کارنامه تحصیلی در اکسل

 

سطر و ستون ثابت در اکسل
سطر و ستون ثابت در اکسل

 

 

فریز کردن سطر و ستون در اکسل

اول برنامه اکسل رو باز کنین و خونه ای رو که گوشه بالای اون خونه محل تلاقی سر ستونی هست. که میخواین ثابت بمونه رو انتخاب کنین . حالا از منوی بالای برنامه excel گزینه view رو انتخاب کنین. و در زیر منوی اون گزینه freeze pans رو بزنین . کار تمومه .

 

سطر و ستون ثابت در اکسل
سطر و ستون ثابت در اکسل

خطهایی که روی صفحه اضافه میشن نشون دهنده سطر و ستون ثابت هستن . در زیر منوی freeze pans گزینه اول همین کاری رو میکنه که گفتیم . گزینه دوم سطر اول رو براتون فریز میکنه و گزینه سوم ستون اول رو براتون فریز میکنه . هر زمانم از فریز کردن. پشیمون شدین از همین منو دوباره گزینه اول رو که حالا به unfreeze pans تغییر نام داده رو انتخاب کنید. تا از حالت فریز خارج بشه .

آموزش های بعدی ما رو هم دنبال کنین.

آموزش های اکسل

 

منبع : رایانت – فاضلی

Picture of محمد فاضلی

محمد فاضلی

محمد فاضلی هستم . متولد 8 تیر 1363 . لیسانس حسابداری دارم . دانشجوی کارشناسی کامپیوتر هستم. از سال 1385 با مجموعه وشمگیر رایانه در خدمت عزیزان گنبدی بودیم و از سال 1391 هم با عنوان رایانت در خدمت شما هستیم.