رایانت فاضلی

در آشنایی با مشخصات کارت های گرافیکی تا اینجا با شرکت های سازنده چیپ های گرافیکی آشنا شدیم :

 

در این قسمت می خواهیم راجع به باقی مشخصات اصلی کارت های گرافیکی که باید در نظر داشته باشید صحبت کنیم. در آینده نزدیک به مشخصات کاملتر و تخصصی تری می پردازیم.

4 – سایز و پورت های قابل پشتیبانی

این مورد شاید خیلی حساس نباشه ولی خوب دارای اهمیته. اگر شما برین و یه گرافیک خفن بگیرین که 4 تا پورت HDMI داره و میتونه همزمان همشون رو مدیریت کنه ولی مانیتورتون فقط پورت VGA داره مسلما به مشکل میخورین. پس حتما دقت کنین که پورت مورد نیازتون چیه و به چند تا مانیتور همزمان نیاز دارین. بعضی از کارت های گرافیکی دارای 3 پورت یا بیشتر هستند ولی فقط میتونن به یکیشون در هر لحظه تصویر بدن .

اگر میخواین سیستمتون رو به دو مانیتور یا یک مانیتور و یک تلویزیون به صورت همزمان وصل کنین و از هر کدوم تصاویر جدا یا یکسان بگیرین حواستون باشه که گرافیک مناسب رو انتخاب کنین که بتونه تمام تصاویر مورد نظر رو براتون مهیا کنه .

سایز و پورت های قابل پشتیبانی
سایز و پورت های قابل پشتیبانی

مورد دیگه حداکثر سایزی هست که گرافیکتون میتونه پشتیبانی کنه. هر چی عدد سایز تصویر بالاتر بره. کارتتون میتونه تصاویر با کیفیت بالاتری رو پشتیبانی کنه. اگر رفتین و یک تلویزیون خدا اینچی خریدین. که با کامپیوتر بازی ها رو 4K بازی کنین. بهتره گرافیکی بگیرین. که قابلیت پخش 4K رو داشته باشه.

خواندن  شبکه کردن دو رایانه با usb

 

5 – نسخه directx و opengl

این مورد هم خیلی مهمه. و هم خیلی از شرکت های کلاهبردار روش مانور میدن. اگر طرفدار بازی خاصی هستین. و یا می خواین. به نیت بازی خاصی گرافیکتون رو آپدیت کنین. حتما این مورد رو از شرکت سازنده چیپ پیگیری کنین. گرافیک های جدید که دایرکت ایکس 11 به بالا ساپورت کنن. قیمتشون خیلی بالاست. ولی اگر می خواین بازی هایی مثل فیفا 18 و 19 رو بازی کنین. باید یک همچین گرافیکی بگیرین .

OpenGL و Directx
OpenGL و Directx

علاوه بر دایرکت ایکس ممکنه نیاز داشته باشین. که اوپن جی ال و فیزیکس و شیدر رو هم بررسی کنین. این موارد رو هم از قلم نندازین .

 

6 – شرکت سازنده و شرکت گارانتی کننده

روی این مورد خیلی تاکید می کنم چون بلا سرم اومده. هیچ وقت مارک هایی رو که نمی شناسین ( حتی مارک هایی که می شناسید. ) بدون تحقیق از شرکت سازنده خریداری نکنین. چند وقت پیش یه گرافیک 2 گیگ Esonic از یکی از همکارا گرفتم. مشخصات جعبش نوشته بود. gt610 و حافظه GDDR3 با ظرفیت 2 گیگ و دایرکت 11.1 ساپورت. مشکلاتی که داشت اینا بود :

نخرینش این محصول کلاهبرداریه
نخرینش این محصول کلاهبرداریه

چیپش – یه مدل موبایلی بود که ( فکر کنم 96m بود نه اینکه gt610 که روی جعبش بود ) شاید در حد 256 جواب میداد و نه بیشتر .

رمش – از نوع DDR2 بود نه G داشت نه 3

درایورش – فقط با خود سی دی همراهش نصب میشد و اونم فقط نسخه 334.5 Nvidia

شرکت سازنده – خود شرکت Esonic هم این محصول رو تو محصولاتش نداشت

شرکت گارانتی – تماس گرفتم باشرکت گفتم سی دی درایورش رو گم کردم و نمیتونم دیگه نصبش کنم گفت مشکل خودته .

خواندن  محاسبه توان واقعی پاور

 

خلاصه که به هر دو شرکت دقت کنین. و از سایت رسمی شرکت پیگیری کنین. گول دوسال و 3 سال و 10 سال گارانتی رو نخورین. که شرکت ها خیلی وقت ها جوابگو نیستند .

 

7 – توان مصرفی و نیاز به برق جداگانه

آخرین مسئله هم مقدار برق مورد نیاز و احیانا سوکت های اتصالی کارت گرافیکه. اگر گرافیکی دارین که نیاز داره سوکت 6 پین برق بهش وصل بشه. و پاورتون این سوکت رو نداره یا باید پاور رو عوض کنین. یا گرافیکتون و یا پورت تبدیل برق IDE به 6 پین بگیرین .

توان مصرفی گرافیک - آشنایی با کارت گرافیک مشخصات کارت های گرافیکی
توان مصرفی گرافیک – آشنایی با کارت گرافیک مشخصات کارت های گرافیکی

حتما از سایت سازنده مقدار مصرف برق گرافیکتون. رو و حداقل توان پاور مورد نیازش رو چک کنین. که کم نیاره و به پاور آسیب نرسونه .

این مقاله هم برای آشنایی با مشخصات کارت های گرافیکی به شما تقدیم شد . منتظر مطالب تخصصی تر ما باشید .

 

منابع :

رایانت فاضلی

 

محمد فاضلی

محمد فاضلی

محمد فاضلی هستم . متولد 8 تیر 1363 . لیسانس حسابداری دارم . دانشجوی کارشناسی کامپیوتر هستم. از سال 1385 با مجموعه وشمگیر رایانه در خدمت عزیزان گنبدی بودیم و از سال 1391 هم با عنوان رایانت در خدمت شما هستیم.